καλώς ήλθατε! - bookbook.gr | e-περιοδικό για το παιδικό βιβλίο και την ανάγνωση http://www.bookbook.gr/component/content/?view=featured Sat, 15 Dec 2018 21:09:26 +0200 Joomla! - Open Source Content Management el-gr η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου http://www.bookbook.gr/θέματα/612-η-μεγαλύτερη-νύχτα-του-χρόνου http://www.bookbook.gr/θέματα/612-η-μεγαλύτερη-νύχτα-του-χρόνου

προτάσεις παιδικών βιβλίων με αφορμή τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου

]]>
info@bookbook.gr (bookbook.gr) Κύριο Θέματα Thu, 06 Dec 2018 00:00:00 +0200
Τα χαλικάκια της Ιστορίας http://www.bookbook.gr/αφιερώματα/955-τα-χαλικάκια-της-ιστορίας http://www.bookbook.gr/αφιερώματα/955-τα-χαλικάκια-της-ιστορίας

Τα χαλικάκια της Ιστορίας

Η Iστορία ως έρευνα, ως μύθος, ως παιχνίδι, ως λογοτεχνία, ως φωτογραφία, ως οικογενειακό κειμήλιο, ως γραμμή στο χρόνο. Η καθημερινή σχέση των παιδιών με το παρελθόν, τη μνήμη και την Ιστορία στο πλαίσιο μιας ομάδας στο σχολείο ή στη βιβλιοθήκη, στο δημιουργικό χρόνο τους με τους γονείς τους. Η ιστορία ως βιωμένη εμπειρία.

Ένα αφιέρωμα που επιχειρεί να παρουσιάσει διαφορετικές πλευρές στον τρόπο γνωριμίας των παιδιών με την Ιστορία. Στηρίζεται, κυρίως, σε παραδείγματα από παιδικά βιβλία αλλά και βιβλία ιστορικά και λογοτεχνίας. Προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει τους ενήλικες, που μέσα από τη σχέση τους με τα παιδιά διαμορφώνουν τις αναμνήσεις τους, τους μύθους τους και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται το παρελθόν και τα ιστορικά γεγονότα.  
Το υλικό του αφιερώματος προέρχεται από τα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς που πραγματοποιούνται τη χρονιά 2018-19, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού και οργανώνονται από την Ελένη Κατσούφη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων, Διεύθυνση Π.Ε. Β' Αθήνας.

]]>
info@bookbook.gr (bookbook.gr) Κύριο Αφιερώματα Thu, 15 Nov 2018 20:08:00 +0200