καλώς ήλθατε! - bookbook.gr | e-περιοδικό για το παιδικό βιβλίο και την ανάγνωση http://www.bookbook.gr/component/content/?view=featured Mon, 27 Jan 2020 09:36:18 +0200 Joomla! - Open Source Content Management el-gr η καταγραφή του χρόνου http://www.bookbook.gr/θέματα/616-η-καταγραφή-του-χρόνου http://www.bookbook.gr/θέματα/616-η-καταγραφή-του-χρόνου

προτάσεις παιδικών βιβλίων με θέμα τα ημερολόγια

]]>
info@bookbook.gr (bookbook.gr) Κύριο Θέματα Tue, 31 Dec 2019 00:00:00 +0200
Τα χαλικάκια της Ιστορίας http://www.bookbook.gr/αφιερώματα/955-τα-χαλικάκια-της-ιστορίας http://www.bookbook.gr/αφιερώματα/955-τα-χαλικάκια-της-ιστορίας

Τα χαλικάκια της Ιστορίας

Η Iστορία ως έρευνα, ως μύθος, ως παιχνίδι, ως λογοτεχνία, ως φωτογραφία, ως οικογενειακό κειμήλιο, ως γραμμή στο χρόνο. Η καθημερινή σχέση των παιδιών με το παρελθόν, τη μνήμη και την Ιστορία στο πλαίσιο μιας ομάδας στο σχολείο ή στη βιβλιοθήκη, στο δημιουργικό χρόνο τους με τους γονείς τους. Η ιστορία ως βιωμένη εμπειρία.

Ένα αφιέρωμα που επιχειρεί να παρουσιάσει διαφορετικές πλευρές στον τρόπο γνωριμίας των παιδιών με την Ιστορία. Στηρίζεται, κυρίως, σε παραδείγματα από παιδικά βιβλία αλλά και βιβλία ιστορικά και λογοτεχνίας. Προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει τους ενήλικες, που μέσα από τη σχέση τους με τα παιδιά διαμορφώνουν τις αναμνήσεις τους, τους μύθους τους και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται το παρελθόν και τα ιστορικά γεγονότα.  
Το υλικό του αφιερώματος προέρχεται από τα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς που πραγματοποιούνται τη χρονιά 2018-19, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού και οργανώνονται από την Ελένη Κατσούφη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων, Διεύθυνση Π.Ε. Β' Αθήνας.

]]>
info@bookbook.gr (bookbook.gr) Κύριο Αφιερώματα Thu, 15 Nov 2018 20:08:00 +0200
10 λεπτά διάβασμα: «η πιο γλυκιά ώρα της ημέρας» http://www.bookbook.gr/άρθρα-με-αφορμή-τα-βιβλία/970-10-λεπτά-διάβασμα-«η-πιο-γλυκιά-ώρα-της-ημέρας» http://www.bookbook.gr/άρθρα-με-αφορμή-τα-βιβλία/970-10-λεπτά-διάβασμα-«η-πιο-γλυκιά-ώρα-της-ημέρας»

10 λεπτά διάβασμα: η πιο γλυκιά ώρα της ημέρας

«Τα πρωτάκια μου επιλέγουν τα βιβλία τους από την βιβλιοθήκη ή τα φέρνουν από το σπίτι. Είναι η καθημερινή μας ρουτίνα η οποία έχει αλλάξει εντελώς την υπόλοιπη μέρα γιατί χαλαρώνουν. Και εγώ επίσης. Μετά την ανάγνωση των δικών τους βιβλίων, τους διαβάζω από το βιβλίο μας και έτσι η πρώτη ώρα είναι μόνο για ανάγνωση...»

]]>
info@bookbook.gr (bookbook.gr) Κύριο Άρθρα για την ανάγνωση και τα βιβλία Mon, 23 Sep 2019 20:41:59 +0300