καλοκαίρι: διαβάζουμε αστυνομικές περιπέτειες με τους «Αναγνώστες σε κίνηση»

οι «αναγνώστες σε κίνηση» διαβάζουν αστυνομικές ιστορίες

Οι φίλοι του Bookbook.gr είναι «Αναγνώστες σε Κίνηση». Αυτό το καλοκαίρι σκεφτήκαμε να μετρήσουμε τις μέρες με αναγνώσεις. Έτσι, χωρίς πρόγραμμα, όπως ταιριάζει στις διακοπές, στα μέρη που βρισκόμαστε, σας προσκαλούμε να έρθετε ένα βραδάκι στην παραλία ή στο δάσος ή στο ποτάμι. Στρώνουμε μια κουβέρτα. Στη μέση αστυνομικές ιστορίες, διαλέγουμε μία κι η ανάγνωση αρχίζει. Είναι ο τρόπος που μας αρέσει να ερχόμαστε σε επαφή με τα παιδιά: διαβάζοντας.

 

 

«Οι διαβαστές», μας είπε κάποτε ένα παιδί... Μια μεγάλη παρέα, κι η ανάγνωση γίνεται μέρος της εξερεύνησης, της βουτιάς στη δροσερή θάλασσα, της απόλαυσης μιας πεζοπορίας.
Μπορεί να συναντηθούμε στα μέρη σας. Θα σας περιμένουμε!

 καλοκαιρινές αναγνώσεις

12 Ιουλίου 2013, Μηλίνα, Πήλιο

οι αναγνώστες σε κίνηση διαβάζουν αστυνομικές ιστορίεςΠαρασκευή! Οι αφίσες είχαν ήδη είχαν κάνει τη δουλειά τους. Κατεβήκαμε με τον Αναστάση στην παραλία να στήσουμε τα κεράκια μας ,τα καπελάκια μας τα κεράσματα μας και να περιμένουμε τους φίλους που ήθελαν να ζήσουν μια βραδιά μυστηρίου!

Στις 8.10 μόλις ήρθαν οι πρώτοι επισκέπτες ήρθαν και οι πρώτες σταγόνες! Το μπουρίνι ερχόταν κι αυτό γοργά. Κι έπρεπε να βρεθεί λύση γιατί οι μικροί Κλούζ έρχόντουσαν ένας ένας με τα ποδήλατά τους απτόητοι και κάποιοι κρυφά από την μαμά τους!

Χάρη στην γρήγορη κινητοποίηση μας και στην ευγενική χορηγία του κυρίου Θανάση (Εν Πλώ) εγκατασταθήκαμε στο ατμόσφαιρικό πέτρινο μπάρ.

Με το χαμηλό φωτισμό,τη βροχή να μαίνεται έξω και τον αέρα να μας αναστάτώνει συμβάλλοντας στην ατμόσφαιρα μυστηρίου, αρχίσαμε να μασάμε τις τσιχλες μας και να ακολουθούμε τον Κλούζ και τον Φίδι, για  μία ώρα απερίσπαστοι!

Διαβάσαμε το βιβλίο του Γίργκεν Μπανσέρους, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Η συνωμοσία της τσίχλας, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και τα παιδιά πήραν δώρο από ένα καπέλο Κλουζ, ως μυημένοι πλέον ντετέκτιβ!

 

3-14 Ιουλίου 2013, Χάνια, Πήλιο

οι αναγνώστες σε κίνηση διαβάζουν αστυνομικές ιστορίεςΟι αναγνώστες σε κίνηση διαβάσαμε τις τελευταίες 12 μέρες ιστορίες μυστηρίου στα παιδιά που συμμετείχαν στο πολιτιστικό δωδεκαήμερο του «ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝΟΙΞΕ», στα Χάνια Πηλίου στο καταφύγιο του φυσιολατρικού συλλόγου «ΠΑΝ».

Τα βράδια, πριν κοιμηθούμε, με τα παιδιά στις κουκέτες τους, κλείναμε τα φώτα και με ένα φακό άρχιζε η ανάγνωση. Μυστήριο κάλυπτε τις υποθέσεις! Πολλοί, κουρασμένοι, κοιμόντουσαν πριν τελειώσει η ιστορία. Κάποιοι αγωνιούσαν περισσότερο και έπαιρναν τα βιβλία για διάβασουν τη συνέχεια άλλες ώρες.

Διαβάσαμε τα βιβλία: Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και οι τρεις ντετέκτιβ στο μυστήριο του κρανίου που μιλούσε
και Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και οι τρεις ντετέκτιβ στο μυστήριο του ρολογιού που ούρλιαζε του Ρόμπερτ Άρθουρ από τις εκδόσεις Ψυχογιός, καθώς και βιβλία του Γίργκεν Μπάνσερους από τη σειρά, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ.

Έβρισκες παιδιά σε διάφορα μέρη του καταφυγίου να διαβάζουν και να φοράνε κίτρινα καπέλα Κλουζ...
Το ευχαριστήθηκαμε όλοι !!!!

 

20 Ιουλίου 2013, Άγιοι Σαράντα, Πήλιο

οι αναγνώστες σε κίνηση διαβάζουν αστυνομικές ιστορίεςΚαταπράσινο βουνό, πεντακάθαρη θάλασσα του Αιγαίου με ένα φεγγάρι ολόγιομο στο ψιλό χαλικάκι της παραλίας στρώσαμε το πανί μας, ανάψαμε τη λάμπα θυέλλης και αρχίσαμε την ανάγνωση.

Διαβάσαμε το βιβλίο του Γίργκεν Μπανσέρους, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Η παγίδα της μοτσαρέλας, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τα παιδιά στην αρχή διστακτικά κάθησαν γύρω από το φως της λάμπας αλλά σιγά σιγά καθώς η υπόθεση του Ντεντέκτιβ Κλουζ τα ρουφούσε στην «παγίδα της μοτσαρέλας» έφτασαν να είναι χωμένα μέσα στο βιβλίο.

Την επόμενη νύχτα ήρθαν και με άλλους φίλους να ακούσουν για «την εκδίκηση της σοκολάτας». Δυστυχώς μια καταιγίδα μας χάλασε τα σχέδια αλλά τίποτα δε τρομάζει τους αναγνώστες σε κίνηση!

Περιμένετε νέα μας!!!

 

 

29 Ιουλίου 2013, Κόνιτσα, Ήπειρος

οι αναγνώστες σε κίνηση διαβάζουν αστυνομικές ιστορίεςΜε τη δύση του ήλιου κατηφορίσαμε το μονοπάτι που οδηγεί στην όχθη του Αώου ποταμού.

Κάτω από το μονότοξο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας, ακολουθήσαμε τα ίχνη του Ντεντέκτιβ Κλουζ, λύσαμε ακόμα ένα μυστήριο με το φως του φεγγαριού.

 

 

 

 

 

 

1 Αυγούστου 2013, Δοτσικό, Γρεβενά

οι αναγνώστες σε κίνηση διαβάζουν αστυνομικές ιστορίεςΗ Πίνδος μας καλοδέχτηκε όπως πάντα με δροσιά.
Αφού οι αφίσες κάνανε για άλλη μια φορά την δουλειά τους και το μυστήριο άρχισε να διαδίδεται από τα πιτσιρίκια στο χωριό, στις 8μμ ανέβηκαν στο σημείο του ραντεβού πάνω άπο την Βρύση του Σιόποτου.
Το φως άρχισε να πέφτει, ιστορίες μυστηρίου έδιναν κι έπαιρναν...

Διαβάσαμε το βιβλίο του Γίργκεν Μπανσέρους, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Η αφρικάνικη μάσκα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ανάψαμε τα φαναράκια μας και οι μεγαλύτεροι, ως Κλούζ, κάνανε εικασίες για το ποιος είναι ο μυστηριώδης επισκέπτης του παγωτατζίδικου.
Αφού τελειώσαμε, φάγαμε τις «χορηγίες» (μπισκότα, πατατάκια, σάντουιτς) και ανανέωσαμε το ραντεβού μας.
Βράδυ πια, τα παιδιά άρχισαν να κατηφορίζουν με τους φακούς αναμένους.
Την άλλη μέρα εμφανίστηκαν πολλοί Κλουζ με το ανάλογο καπέλο.
Ηταν μια καταπληκτική βραδιά και οι φίλοι μας ξετρελάθηκαν.
Πολλά φιλιά από όλο το Δοτσικό!!

6 Αυγούστου 2013, Λίμνη, Εύβοια

οι αναγνώστες σε κίνηση διαβάζουν αστυνομικές ιστορίεςΜε τη δύση του ήλιου, μετά το τέλος της προπόνησης του Ναυτικού ομίλου,μαζευτήκαμε στη βρύση, δίπλα στη θάλασσα. Καθώς οι ψαρόβαρκες γύριζαν στο λιμάνι, «βοηθήσαμε» τον ντετέκτιβ Κλουζ να διαλευκάνει ένα ακόμη μυστήριο.

Διαβάσαμε το βιβλίο του Γίργκεν Μπανσέρους, Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Η συνωμοσία της τσίχλας, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη μέρα: Τώρα που πήραμε φόρα, φέρτε μας υποθέσεις να λύσουμε!

Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν για τις επόμενες δύο μέρες! Τα παιδιά ήρθαν φορώντας τα καπέλα τους. 

Διαβάσαμε ακόμη την «Αφρικάνικη μάσκα» και τη «Μονομαχία των Ντετέκτιβ» από τη σειρά βιβλίων του Ντετέκτιβ Κλουζ.

το bookbook.gr προτείνει

Βοηθήστε το παιδί σας να γίνει αναγνώστης

Γονείς ενθαρρύνετε τα παιδιά να διαβάσουν!
Αν και δεν υπάρχουν οδηγίες για να εφαρμόσετε, αν και δεν υπάρχουν θαυματουργές τεχνικές, δείτε εδώ κάποιες προτάσεις που μπορεί να οδηγήσουν ένα παιδί να γίνει αναγνώστης.

Διαβάστε περισσότερα

το αγαπήσατε

Συνηθίζουμε να ταξινομούμε ό,τι μετριέται στην πεζή όψη της ζωής, της χωρίς φαντασία, της απομαγευμένης ζωής.

Η Μαρία Αγγελίδου στο βιβλίο της Τα Αμέτρητα ταλαντεύεται για λίγο, αλλά δεν χάνει την ισορροπία της και γρήγορα μετατρέπει το μέτρημα σε κάτι που δεν απαντάει στην ερώτηση «πόσα έχεις;» αλλά στην ερώτηση «τι θέλεις να μετρήσεις;».

Διαβάστε περισσότερα

προτεινόμενα άρθρα

 

δημοφιλή θέματα βιβλίων στο bookbook.gr

Αρκούδες Αστυνομικά Γαλλία Δώρα Εβραίοι Ελλάδα, ελληνική επανάσταση 1821 Ευρώπη Ηρωίδες Κίνα Καλοκαίρι Καπέλα Κατοχή Κυκλάδες Παρίσι Σπίτια Τσίρκο Χριστούγεννα άγγελοι άγρια ζώα άλογα έρωτας έφηβοι ήρωες αγάπη αγροκτήματα αγόρια αδέρφια αλεπούδες ανάγνωση ανάποδα παραμύθια ανθρώπινα δικαιώματα αριθμοί αρχαία Ελλάδα αρχαία Ελλάδα, Ιστορία αρχαία ελληνική ιστορία αρχιτεκτονική αστέρια αστρονομία βασιλιάδες βατράχια βιβλία βιβλιοθήκες βιβλιοπωλεία βιογραφίες βροχή βυζαντινή αυτοκρατορία βυθός γάτες γέφυρες γίγαντες γενέθλια γεωμετρία γιαγιάδες γιορτή γλυπτική γονείς και παιδιά δάση δέντρα δεινόσαυροι δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος διάστημα διαφορετικότητα δράκοι δρόμοι δόντια υγιεινή ειρήνη εκπαιδευτικοί ελέφαντες ελληνική μυθολογία ενηλικίωση εξερευνήσεις εξωγήινοι επιστήμη επιστήμονες εποχές ερωτήσεις ευτυχία εφευρέσεις εφηβεία ζουζούνια ζούγκλες ζωγράφοι ζωγραφική ζωγραφικοί πίνακες ζώα ημερολόγια θάλασσα θάνατος θάρρος θεατρικά έργα θησαυροί ιππότες ιστορία, ελληνική ιστορία, παγκόσμια ιστορίες κήποι καράβια κατοικίδια ζώα κηπουρική κλιμακωτά παραμύθια κορίτσια κουνέλια κουτιά κόμικς λέξεις λαγοί λαχανικά λιοντάρια λουλούδια λύκοι μάγισσες μάγοι μέλλον μαγειρική μαθηματικά μαμάδες μετανάστες μουσεία μουσική μπαμπάδες μύθοι νάνοι νεράιδες νησιά ντετέκτιβ νύχτα ξωτικά ξόρκια οικογένεια οικολογία οικονομία ορχήστρες ουράνιο τόξο πέταγμα παιδιά παιδιά με ειδικές ικανότητες παιδική ηλικία παιχνίδια παππούδες παραμύθια παρελθόν πειρατες περάσματα περιβάλλον περιβαλλοντική ρύπανση περιπέτειες ποίηση ποδόσφαιρο πολιτικά δικαιώματα ποντίκια ποτάμια πουλιά πρίγκιπες προϊστορία πρόσφυγες πρώτος παγκόσμιος πόλεμος πτήση πόλεις πόλεμος ρομπότ ρούχα σαλιγκάρια σελήνη σκοτάδι σκύλοι συμπεριφορά τρόποι συναισθήματα συνταγές σχήματα σχολεία σχολείο σχολικός εκφοβισμός σύννεφα τέρατα τέχνη τέχνηεκπαίδευση τίγρεις ταξίδια τηλεόραση υποβρύχια φάλαινες φαγητό φαντάσματα φανταστική λογοτεχνία φιλίες φιλοσοφία φοβίες φυσική φόβος φύση χάρτες χειμώνας χελώνες χορός χρυσοθήρες χρόνος χρόνος μέτρηση χρώματα όνειρα ύπνος
ici-paper.com

 

bookbook.gr εργαστήρια

συνδέσεις
bookbook.gr
κλείσιμο