
Αυτό το αφιέρωμα εμπλουτίζεται με μουσικές, λέξεις και μικρές ιστορίες ανθρώπων παρουσιάζοντας:
Τις εφημερίδες που έφτιαξαν οι μαθητές και οι μαθήτριές του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης: ο Κέρτ, η Εμμανουέλα, ο Φαχίμ, η Νίκη, ο Τζιμουέλ, ο Ίζικελ, η Σαντέ, η Μίρακλ, ο Τζαϊρέ, ο Ρουμές, ο Σεμπάστιαν, η Ράνια, η Ναβτζότ, η Μαρίνα, ο Άλεξ, η Χαρντίμπ, ο Μπάρτεκ, ο Έρνεστ, η Χριστιάνα και η Ευλογία, ο Εμμάνουελ και η Συμπέλ με τις δασκάλες τους Κατερίνα Λάππα και Βάσω Βλητσάκη.
Την ταινία που έφτιαξαν οι μαθητές της Στ τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Βριλησσίων και του 14ου δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου με την καθοδήγηση του μουσικού Παναγιώτη Τσιρίδη και τη συνεργασία του δάσκαλου Γιώργου Μιχαλαριά και του γυμναστή Κώστα Τσικρικά.
Τη γνωριμία μας με την χορωδία της Ου-τοπίας που οργανώνεται από την Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα δικαιώματα «Πλειάδες» και αποτελείται από παιδιά πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων, από διαφορετικούς πολιτισμούς.
Το πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα τη μετανάστευση των 16 μαθητών και της δασκάλας τους Μαρίας Καζάντη της πολυπολιτισμικής Στ΄ τάξης του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών.
Ευχαριστούμε, τέλος, για την υποστήριξή της, την Πόπη Κύρδη, υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων Α΄ Διευθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.
Όλοι με τις δουλειές τους έφτιαξαν για μας μια μεγάλη παρέα και μας βοηθούν
να μεγαλώσουμε τον κόσμο γύρω μας.
![]() Το ψωμί της ξενιτιάς |
![]() Η χορωδία της Ου-τοπίας |
![]() Η εφημερίδα των παιδιών |
![]() Η ξενιτιά δεν έχει χώρα |
![]() Το puzzle των χωρών |
το bookbook.gr προτείνει

Γονείς ενθαρρύνετε τα παιδιά να διαβάσουν!
Αν και δεν υπάρχουν οδηγίες για να εφαρμόσετε, αν και δεν υπάρχουν θαυματουργές τεχνικές, δείτε εδώ κάποιες προτάσεις που μπορεί να οδηγήσουν ένα παιδί να γίνει αναγνώστης.
το αγαπήσατε
Συνηθίζουμε να ταξινομούμε ό,τι μετριέται στην πεζή όψη της ζωής, της χωρίς φαντασία, της απομαγευμένης ζωής.
Η Μαρία Αγγελίδου στο βιβλίο της Τα Αμέτρητα ταλαντεύεται για λίγο, αλλά δεν χάνει την ισορροπία της και γρήγορα μετατρέπει το μέτρημα σε κάτι που δεν απαντάει στην ερώτηση «πόσα έχεις;» αλλά στην ερώτηση «τι θέλεις να μετρήσεις;».
Διαβάστε περισσότερα